Разградчани триумфираха предсрочно с титлата за 4-ти пореден път

Отборът на "Лудогорец" се наложи над "Локомотив" (София) с резултат 4:1 и стана шампион на България за 4-ти пореден път два кръга преди края на първенството.

Виж още: Всичко за "Лудогорец" (Разград) и "А" група във Football24.bg

Домакините започнаха по-активно, но ударът на Дани Абало в 14-ата минута беше избит от Митрев. Между 16-ата и 20-ата минута домакините се отчетоха с три пропуска чрез Фабио Ешпиньо, Дани Абало и Кайсара. В 32-рата минута логичното се случи и Марселиньо откри след двойно подаване с Мисиджан.

В 43-тата минута съдията отмени гол на "Локомотив" (София). Йордан Тодоров вкара, но съдията отсъди игра с ръка на бившия футболист на ЦСКА и отмени попадението.

В продължението на първата част разградчани стигнаха до второ попадение. Жуниор Кишада се възползва от подаване на Марселиньо. Четири минути след началото на втората част Кишада направи резултата класически - 3:0.

В 56-ата минута Мисиджан вкара за 4:0, след като беше изведен от Дани Абало. В 67-ата минута гостите намалиха резултата чрез Даниел Генов, който се разписа от пряк свободен удар, заключава Football24.bg.

Тази година е юбилейна за разградския клуб, който чества 70-годишнината от основаването си.

Двоен повод за празник има и защитникът им Козмин Моци - ден по-рано той стана баща, а преди мача на стадиона в Разград беше открита трибуна, носеща неговото име. Гости на церемонията бяха премиерът Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и финансовият министър Владислав Горанов.

Момиченце днес роди и съпругата на вратаря Владислав Стоянов, футболист номер 1 на България за 2014 г.

Източник: Football24.bg; Фейсбук / ПФК Лудогорец 1945