След четири месеца публиката има възможност да чуе на живо от симфоничен оркестър музиката на Джон Уилямс към целия първи филм от поредицата по Дж.К.Роулинг

"Хари Потър и философският камък" е следващият филм-концерт, който българската публика има възможност да гледа и съпреживее, обявиха от "Уорнър брос.", CineConcerts и Keen Acts. Датата е 25 февруари 2017 г., мястото - зала 1 на НДК, а продажбата на билети започва в 10 ч. на 28 октомври на www.eventim.bg

Концертът включва цялата музика от Джон Уилямс, изпълнена на живо от симфоничен оркестър като фон за филма на Крис Кълъмбъс от 2001 г., прожектиран с висока разделителна способност върху 12-метров екран.

Световното концертно турне, посветено на екранизациите по романите на Дж.К.Роулинг за момчето магьосник, започна през юни, а българската столица е поредната спирка от обиколката.

Президентът на CineConcerts и продуцент/диригент на поредицата концерти по "Хари Потър" Джъстин Фриър обещава незабравимо преживяване и допълва: "Филмите за Хари Потър са сред онези културни явления, които се случват веднъж в живота и не престават да носят радост на милиони почитатели по света."

Брейди Бобиън от CineConcerts, който продуцира концертите, добавя: "Навсякъде по света Хари Потър се посреща с вълнение, затова се надяваме, че изпълнението на тази невероятна музика на фона на целия филм ще достави на публиката в България насладата да се завърне в този свят, населен с любими герои и изпълнен с приключения."

CineConcerts е една от водещите продуцентски къщи за музикални представления на живо, съпътстващи прожекция на голям екран. Основана от Фриър и Бобиън, тя е организирала концерти на живо с музиката от филми като "Гладиатор", "Кръстникът", "Животът е прекрасен", "Закуска в Тифани", анимациите на "ДриймУъркс" и 50-годишния юбилей на "Стар трек".

Фриър е дирижирал някои от водещите световни оркестри, сред тях Чикагския симфоничен оркестър, Лондонската филхармония, Нюйоркската филхармония, Филаделфийския оркестър, Симфоничния оркестър на Сан Франциско и Симфоничния оркестър на Сидни.

Именно той дирижира и оркестъра на БНР миналата година при представянето на "Кръстникът" с музика на живо - събитие, също стигнало до българската публика благодарение на Keen Acts.

Източник: Keycom Events & Communication