Италианският премиер постави ултиматум на страните от ЕС, тъй като някои от държавите членки продължават да саботират приема на мигранти

Италианският премиер Матео Ренци с ултиматум към Европейския съюз, предава Би Той заплаши, че страната му няма да плати вноската си към европейския бюджет, ако някои от държавите членки продължават да саботират приема на мигранти, предава Би Ти Ви.

Според Ренци страни като Унгария и Словения четат морал на останалите членки по въпроса за миграцията, не помагат, а пречат, а накрая дори искат от общите пари.

По думите на премиера на Италия това е недопустимо при положение, че страната му внася 20 милиарда годишно в бюджета на Европейския съюз, а получава обратно 12.

Ренци предупреди, че Италия няма да може да издържи още една година като тази

За десетте месеца на 2016 г. на Апенините по море са дошли над 150 хил. мигранти. Миналата година за прием са изхарчени 1 млрд. евро, а тази годината сумата може да достигне милиард и половина.

След като бъдат спасени край водите на Сицилия, нелегалните чужденци са транспортирани до Италия, където пребиваването им е изцяло за сметка на Рим, отбелязва ТАСС. Миналата година за прием бяха изхарчени 1 млрд. евро, а тази година сумата може да се увеличи наполовина.

Източник: Би Ти Ви