За най-вероятен голмайстор на шампионата е сочен Лео Меси

"Голдман Сакс" е една от най-старите и най-стабилни инвестиционни банки в света. Трудно е да им станеш клиент (за обикновени хора е дори невъзможно), но веднъж станеш ли клиент на "Голдман Сакс", се грижат за теб и интересите ти. Пример за това е прогнозният доклад, който финансовата институция е изготвила за Световното първенство по футбол в Бразилия.

Според него най-вероятният победител от това първенство ще е домакинът Бразилия. От "Голдман Сакс" са разиграли теоретично цялото първенство заедно с групите, осминафиналите, четвъртфиналите, полуфиналите и самия финал.

Според "Голдман Сакс" от групите ще излязат следните отбори:
От група А: Бразилия и Хърватия; Група B: Испания и Холандия; Група C: Колумбия и Гърция; Група D: Уругвай и Италия; Група E: Франция и Еквадор; Група F: Аржентина и Иран; Група G: Германия и Португалия; Група H - Русия и Белгия

Осминафиналите биха изглеждали така:

В първи поток: Бразилия - Холандия с победител Бразилия; Гърция - Уругвай с победител Уругвай; Франция - Иран с победител Франция; Германия - Белгия с победител Германия. Във втори Испания - Хърватия с победител Испания, Италия - Колумбия с победител Италия, Аржентина - Еквадор с победител Аржентина и Русия - Португалия с победител Португалия.

Виж още: Чийлийските миньори надъхват националите си за световното

В четвърфиналите от финансовата институция предвиждат, че мачовете ще изглеждат по следния начин: Бразилия ще победи Уругвай, Германия ще надвие Франция; Испания ще се наложи над Италия, а Аржентина ще вземе своето от Португалия. Съответно на полуфиналите Германия ще падне от Бразилия, а Аржентина ще бие Испания.

"Голдман Сакс" предвиждат финал Бразилия срещу Аржентина, като вероятният победител според тях биха били "кариоките".

Виж още: Гледаме мачовете от световното и онлайн

Друга част на доклада пресмята кой би имал най-големи шансове да стане голмайстор на първенството. С най-големи шансове се предвижда да е Лео Меси. Второто място според изследването е за Неймар. След него в челната петица на потенциалните голмайстори на първенството се нареждат още Луис Суарес, Кристиано Роналдо и Серхио Агуеро.