Емоционален клип с участието на оцелелите работници от срутването на мина в Чили през 2010 г.

Оцелелите след голямото срутване в чилийска мина през 2010 г. миньори заснеха емоционален клип в подкрепа на националния отбор по футбол на страната за Световното първенство в Бразилия.

Близо 20 от работниците са взели участие във видеото. Те разказват за ужаса, който са преживели през тези над два месеца, които прекараха затрупани под земята.

"На това място ние бяхме в капан за 70 дни, земята ни бе погълнала. Тогава трябваше да покажем и да докажем от какво сме направени. Знаехме, че милиони чилийци вярват в нас и тази почва под нас е доказателството. Именно затова ние ще вземем тази почва в Бразилия на стадиона, за да изпълним играчите с надежда и кураж и да покажем на света, че няма нищо невъзможно за чилийците. Испания е корава? Холандия е корава? Не се страхуваме от "групата на смъртта". Не се страхуваме от смъртта! Защото сме побеждавали смъртта и преди!", гласи посланието, което миньорите отправят в клипа, преведено от OFFnews.bg.

За по-малко от седмица клипът има вече над 1 млн. гледания.

През 2010 г. на 5 август 33-ма миньори попадат в капана на мината, където работят. Те остават под земята до 14 октомври, когато се мащабна и трудна спасителна операция най-накрая достига до тях и ги изважда на повърхността.