Групата начело с фронтмена си Звезди Керемидчиев се присъедини към Ирина Флорин в рамките на инициативата #дасечувамеповече, с която "Абсолют" искат да помирят феновете на различните музикални стилове

"Ахат" станаха поредната рокгрупа, направила кавър на поппарче с твърд аранжимент.

Видео: "Металика" пеят хит на Риана

Начело с фронтмена си Звездомир Керемидчиев те се присъединиха към инициативата на Absolut #дасечувамеповече, която призовава за повече толерантност между феновете на различни музикални стилове.

Проектът #дасечувамеповече ще представи още неочаквани музикални срещи, за да чуем и видим на една сцена изпълнители, чиито фенове не биха се смесили, обясняват инициаторите. Те са убедени, че музиката е най-близо до сърцето на съвременния човек и в музикалните предпочитания предразсъдъците са най-явни.

Основата на кампанията беше поставена от съвместна изява на Иван Шопов, който създава електронна музика, и Теодосий Спасов (кавал).

Виж още: 10 необичайни кавъра на известни песни

Сега музикантите от "Ахат" излязоха на сцената в новия клуб "Сити стейдж" в подлеза на НДК заедно с Ирина Флорин.

Миналата година се навърши две десетилетия от излизането на най-големия й хит, дал заглавие и на нейния трети студиен албум.

Клипът на "Цвят лилав" е заснет от Стоян Радев, а популярният ремикс на песента е дело на "Бисквитките". Текстът е на Даниела Кузманова, а музиката - на Стоян Михалев и Виктор, популярни и от група "Киора".

Първата колаборация в инициативата на "Абсолют" беше през септември с участието на братя Аргирови. По време на фестивала "НОЩ/Пловдив" Благовест и Светослав изпяха хита си "Гот е" в ремикс на австрийския диджей Щефан Обермайер.

Парчето и съпътстващият го клип всъщност датират от завръщането на дуото през 1997 г., когато излиза компилацията им "Най-доброто и най-новото".