Постановката, определяна от някои като най-доброто за последното десетилетие, е в програмата на театралния фестивал "Варненско лято 2012" и ще се играе този петък, 8 юни, на сцената на Кукления театър в морската столица

Пиесата от Мартин Макдона е поставена от Явор Гърдев първо в Драматичен театър "Стоян Бъчваров - Варна (2004-2010), а миналата година, със същия екип, и в столичния Театър 199. Сценографията и костюмите са на Никола Тороманов, а музиката - на Калин Николов, който заедно с режисьора е направил и този трейлър за спектакъла.

Актьорският състав също е впечатляващ: Пенко Господинов, спечелил преди десетина дни една от наградите на българската филмова академия (за най-добър поддържащ актьор като Гончев в сериала "Седем часа разлика"), варненският ветеран Михаил Мутафов, снимал се неотдавна в "Островът" на Камен Калев, най-добрият актьор на театралните награди "Икар 2012" Стоян Радев (също с епизодична роля в "Седем часа разлика"). Него можете да гледате и в коронната му роля този сезон - шекспировия Ричард III, във финалния ден на 20-ия международен театрален фестивал "Варненско лято", 12 юни (TheatreFest-Varna.org), постановка на Пламен Марков.