Вижте Лорийн с "Еуфория" на финала, преди безапелационната й победа на песенния конкурс в Баку, където втори останаха бабките от Русия

Шведката от мароканско-берберски произход ни хвърли в еуфория от самото начало, когато букмейкърите я обявиха за най-вероятния победител. Във финалната вечер на Евровизия 2012 в Азербайджан нейният клубен хит Euphoria изпревари значително останалите 25 държави, които й присъдиха общо 372 точки.

Певицата беше сред екзотичната конкуренция на Софи Маринова във втория полуфинал, а ефектният й танц на сцената, с който спечели и националния финал, предизвика сравнения със звезди като Кейт Буш и Бьорк.

Междувременно песента бе отличена с две от трите статуетки по името на основателя на конкурса Марсел Безансон - за музика и артистично изпълнение (видео).

Така Швеция е печелила Евровизия вече пет пъти (вкл. с хита на АББА "Ватерло" през 1974-та) и ще е домакин на финалите догодина.

Втори се класираха бурановските бабки от Русия с Party For Everybody и 259 точки, а на трето място с 214 точки остана българският фаворит Желко Йоксимович от Сърбия с Nije Ljubav Stvar.