Последната песен на Уитни е част от саундтрака на филма "Sparkle" (2012) и в дует с Джордин Спаркс, с която си партнират и в мюзикъла.

Последният запис на Уитни Хюстън бе издаден посмъртно. Това е песента "Celebrate", която е изпълнена в дует с Джордин Спаркс и е от последния филм с участието на Хюстън, римейка на "Sparkle", който трябва да излезе по екраните на 17 август.

Спаркс почете Уитни на церемонията по връчването на наградите на "Билборд", като изпя хита й "I Will Always Love You". Докато слушаше изпълнението на песента, дъщерята на Уитни – Боби Кристина се разплака.

Смъртта на Хюстън на 48-годишна възраст през февруари дойде, докато тя се опитваше да се завърне на музикалната сцена и бе приключила участието си в снимките на "Sparkle". Тялото й бе намерено в банята на хотел в Бевърли хилс. Властите оповестиха, че смъртта й е в резултат на употреба на кокаин и сърдечно заболяване.

Филмът, отчасти мюзикъл, разказва историята на три сестри, чиито успешна музикална кариера се сблъсква с употребата на наркотици. Уитни играе Ема, майката на момичетата, а Джордин е една от тях (Спаркъл).

Филмът ще излезе тази година, а докато го чакаме, нека чуем песента.