Концерти тази седмица имат и двете певици, отличени като дует на наградите на "БГ радио" - виж подробности и съвместната им песен I Care, изпълнена на церемонията

Мелодичност, джаз и нео соул обещава концертът на Рут Колева (Ruth.bg) довечера, 26 април, от 21 ч. в зала "Враня" на столичния хотел "Рила".

Изявата й е благотворителна, в полза на инициативата I Can Too (И аз мога), на която БГ изпълнителката на годината е посланик. Приходите ще бъдат далени за конкретен проект - създаването на Център за деца с аутизъм в гр. Пловдив.

Рут пее този четвъртък и в клуб Mixtape 5, където Миленита, Димо от P.I.F, Ясен Зердев и други техни колеги се събират, за да представят кавъри по песните на Тодор Колев.

Концертната вечер е със специалното участие на "Джанго Зе", както и на самия Тодор Колев, който от този месец е на екран в новия комедиен сериал на TV7 "Сутрешен блок".

Междувременно ако сте си в София през почивните дни, не пропускайте и премиерата на третия студиен албум на Белослава, който излиза след шестгодишно очакване.

"Когато има защо..." ще бъде представен в събота, 28 април, в зала "България" от 20 часа. Ще й акомпанира "Арена оркестра", а музикален продуцент и автор на музиката е Живко Петров.

В записите са участвали още Димитър Семов, Антони Рикев и Калин Вельов, тромпетистът Венцислав Благоев и саксофонистът Васил Енчев, вокалистите на Елена Кокорска и Александър Славчев.

По думите на самата певица "музиката в албума прилича на късен летен следобед, пълен с чисти звуци между истински приятели". Албумът събира познати песни от последните години като "Празен поглед", SupperGirl, "Всяка година по същото време..." и др.