Александър Деянов (SkilleR) и Адриана Николова (Pe4enkata) спечелиха световните титли при мъжете и жените на състоялия се в Берлин Beatbox Battle World Championship 2012.

Горди сме, когато готини хора печелят готини награди. Като Skiller, талантливият брат на Лилана, и Pe4enkata, които през уикенда станаха световни шампиони по бийтбокс.

Във финалния батъл по време на Beatbox Battle World Championship 2012 SkilleR победи френската бийтбокс звезда Alem, след като в сблъсъка на полуфинала отстрани шампиона на Великобритания за 2009 г. Reeps One. Pe4enkata спечели световната титла при жените, след като на големия финал се изправи отново срещу състезателка от Франция - Freshbox.

Третото издание на Beatbox Battle World Championship се състоя на 30 и 31 март в Astra Kulturhaus в Берлин. В шампионата взеха участие представители на повече от 70 държави.

В продължилото над десет часа състезание българинът се наложи и над шампионите на Англия, Германия, Швейцария, Унгария, Холандия, Испания, Русия, Япония, Китай, Република Корея, Индонезия, Малайзия. Това е втора световна шампионска титла по бийтбокс за Деянов, след като миналата година спечели първенството в Базел, Швейцария. Сред наградите на "Бързата уста на Изтока", както го наричат, е "Икар" за най-добър музикален пърформанс.