Канадският артист и модел, известен с татусите по цялото си тяло, говори за живота, смъртта, мозъчния тумор, собственото си шоу и пътя към модния подиум на Thierry Mugler и видеото на Лейди Гага.

Да живееш лудо… лайфстайлът на анархиста… да изглеждаш като мъртъв. Последната серия от поредицата на The Avant/Garde Diaries представя Рик Дженест, популярен като Момчето Зомби, в интимно видео интервю наречено “Прегръща всичко, което е различно”.

Канадският артист и модел, известен с татусите по цялото си тяло, говори за живота, смъртта, борбата с мозъчния тумор, собственото си пътуващо "freak" шоу и приключението, което го е отвело до модния подиум на Thierry Mugler.

Видеото и фотосесията са направени по време на престоя на Рико в Берлин от немския фотограф Надин Елфенбайн.

Рик Дженест или просто Рико, става известен благодарение на Никола Формикети, популярният стилист на Лейди Гага и художественият директор на Thierry Mugler. За кратко време Рик се превърна в модна икона, а сега се ориентира и към сцената. Покрит с татуировки изобразяващи жив мъртвец, той със сигурност е изключително явление под ярката светлина на модния космос. Но Рик прокарва пътя си в бизнеса по необичаен начин.

Като тийнейджър той получава диагнозата тумор на мозъка. Започва лечения и прекарва много време в чакане, без да знае какво предстои. Тогава той мисли много за живота, смъртта и индивидуалността си. На 19 години започва проекта по татуирането на цялото си тяло и своето собствено "freak" шоу, наречено "Lucifer’s Blasphemous Mad Macabre Torture Carnival".

Рик обяснява, че фокусът му сега е да се радва на живота ден за ден. Да се разхожда по подиуми или да представя шоуто си обаче не са единствените му занимания. "Аз прегръщам идеята за всичко, което е различно и помагам на хората да отворят умовете си."