Безумци на пътя има навсякъде, но добре поне, че и в YouTube се намират бдителни граждани!

Японски лекар си навлече неприятности с пътната полиция, след като качи в YouTube няколкоминутно клипче, в което шофира с неразрешена скорост.

Още през май възмутени потребители на сайта за видеосподеляне го издали на полицията и започнало разследване, съобщават местните медии.

50-годишният доктор увековечил обиколката си по шосетата в южната провинция Фукуока, защото искал "хората да вникнат в красотата на едно ферари".

На уличаващите кадри той развива почти 125 км/ч. в зона, където е забранено да караш с повече от 40 км/ч., обяснява Би Би Си. Скоростта била изчислена на базата на изминатото разстояние и времетраенето.

Видеото, озаглавено Ferrari 458 Italia Drive in Japan 2011, започва още в подземния паркинг в ранната сутрин на 24 април 2011 г. Основната част е заснета с камера, разположена зад шофьора.

Пред агенция "Франс прес" говорител на полицията заявил, че водачът е идентифициран и ако бъде признат за виновен, може да прекара шест месеца в затвора или да бъде глобен със сума, равна на повече от 1000 долара.

Междувременно у нас през уикенда в цялата страна се състояха протестни шествия в памет на загиналите по пътищата.