Нищо не е по-силно от идея. Така започва видеото на кампанията KONY 2012, посветено на Джоузеф Кони, лидер на армия от деца в Уганда.

Няма съмнение, че обхватът на социалните мрежи се отразява на планетата ни, свързвайки ни един с друг с темпо, което вече е трудно да предвидим.

KONY 2012 е проект, създаден от организация Invisible Children, които ще използват този революционен социален инструмент, за да популяризират името на Джоузеф Кони, лидерът на Lord’s Resistance Army (LRA) в Уганда. През последните 20 години Кони отвлича деца и ги принуждава да убиват или проституират в името на собствената му жажда за власт.

Целта на кампанията KONY 2012 е просто да го направи популярен, не за да го възхвалява, а заради идеята, че знанието е сила. Ако светът е запознат със случая, ще открием мотивация да го спрем. Чрез това доста силно и добре направено 30-минутно видео, режисьорът Джейсън Ръсел разказва историята си как е бил въвлече в случая и защо смята, че ще въведе нов прецедент за международна справедливост, като разпространението на името на Кони евентуално доведе до ареста му.

Видеото и проектът ще продължат до 31 декември 2012. За повече информация изгледай видеото и посети сайта на KONY 2012.