Звездата от "Смело сърце" играе баща на Марк Уолбърг в продължението на "Баща в излишък", мъжкарска версия на "Палави мамчета по Коледа"

Мел Гибсън, който навършва 62 в началото на януари и вече също има внуци, е баща на Марк Уолбърг и дядо на децата му в коледното продължение на комедията "Бащи в излишък".

Оригиналът от 2015 г. неотдавна беше нареден от режисьорката София Копола сред 10-те най-добри филми от XXI век в класация на "Ню Йорк таймс".

В "Бащи в излишък 2", по кината у нас от 1 декември, основна роля играе доведеният татко Уил Феръл. Комикът е и копродуцент на поредицата, чието начало се превърна в най-големия му игрален касов хит.

Неговият екранен баща се играе от Джон Литгоу (72), а майчинските роли, които са по същество поддържащи, се изпълняват пак от Линда Карделини и супермодела Алесандра Амбросио.

Режисира отново Шон Андерс, който е и съсценарист. Този път обаче усилията му са възнаградени с предимно негативни отзиви от критиката.

Все пак филмът настройва на коледна вълна, а за финал актьорският състав изпълнява кавър на една от най-популярните празнични хитове от 80-те - благотворителната Do They Know It's Christmas. Макар че категорично не вярваме на кечиста Джон Сина, че това е най-любимата му песен на всички времена. Или пък защо не?

Ако пък ви се струва, че "Бащи в излишък 2" е твърде мъжкарски, в киноафиша е и вторият "Палави мамчета", също с коледен сюжет и присъединяване на родителското тяло: Кристин Барански, Черил Хайнс и Сюзан Сарандън като майки съответно на Мила Кунис, Кристен Бел и Катрин Хан.

И за него обаче рецензиите не бяха положителни, а касовите приходи така и не достигнаха успеха на оригинала.