Българската компания Big Moustache Games си е поставила за цел да събере 55 хил. евро в Kickstarter, за да може играта да излезе на бял свят

Българска компютърна игра събира финансиране от фенове в Kickstarter. Играта носи името Grimm Forest и действието в нея е вдъхновено от най-страховитите приказки на Братя Грим.

Освен мотиви от добре познатите приказки, в Grimm Forest има множество елементи от българския и славянския фолклор.

Играта е за компютър има стратегически и ролеви елементи, социални интеракции, както и похвати от книгите-игри. От ключово значение за играта е социалната динамика между различните играчи. Групи от по около 25 играчи ще трябва да комуникират, да координират действията си и да играят екипно, за да постигнат основната цел - да оцелеят в гората. 

"По-лесно е да обясниш какво е Grimm Forest, като споменеш какво не е. Играта не е стратегия, въпреки че трябва да строиш, поддържаш и развиваш селото си. Играта не е и RPG, въпреки че героят ти има показатели за различните умения и събира различни предмети и пари. Не е и сървайвъл в отворен свят, въпреки че ще трябва да поддържаш героя си нахранен, хидратиран, отпочинал и... с ума си. Не е и книга-игра, въпреки че ще правиш избори, които ще променят самата история на играта. Не е и хорор игра, въпреки че ще ви държи на нокти. Не е точно и социална игра, въпреки че една от ключовите ни цели е да заложим силно чувство на единност сред играчите, пишат създателите на играта.

Големият враг е самата гора с всичките дебнещи в нея чудовища и опасности. Всеки ден играчите трябва да укрепват селото си, а всяка нощ - да отблъскват атаките на чудовищата, живеещи в гората.

Разработчиците от Big Moustache Games са си поставили за цел да съберат 55 хил. евро от Kickstarter кампанията си, за да създадат базовата версия на играта си, като феновете вече показват сериозен интерес.

Играчите ще трябва да работят заедно, за да оцелеят сред вековна прокълната гора, в която хората определено не са добре дошли, обяснява единият от създателите на играта, Александър Торофиев. 

Екипът зад играта има дългогодишен опит в гейм индустрията и десетки създадени игри в портфолиото си. В биографията си творческият директор Ивелин Иванов има заглавия като Tropico 2 & 3, X3: Reunion и X3 Rebirth. Александър Торофиев пък е гейм дизайнер и продуцент на мобилната стратегия Seasons of War, а у нас е по-известен като Ал Торо - автор и издател на книги-игри.

Повече информация за Grimm Forest и създателите ѝ може да се намери на официалния сайт на играта, както и в самата Kickstarter кампания и на страницата ѝ във "Фейсбук".