Петата част - "Удар в Рио" (2011), се смята за номер 1 в поредицата, там е и най-ефектната сцена от всичките филми досега, а екипът вече подготвя "Бързи и яростни-8"

Поредицата "Бързи и яростни" започва в началото на XXI век с относително скромен бюджет и млад актьорски състав, а за вдъхновение служи една статия в сп. "Вайб" (Racer X, май 1998) за нелегалните улични автомобилни гонки.

Като най-добра от всички заснети досега сп. "Тайм" определя петата част - "Удар в Рио" от 2011 г., с оригинално заглавие Fast Five (трейлъра горе). Там е и първата поява на Дуейн "Скалата" Джонсън.

Още първият филм се превръща в скрития летен кинохит на 2001-ва, с 207 млн. долара приходи в световен мащаб, а оттогава насам

шестте заглавия в поредицата са изкарали 2,4 млрд. долара

С "Бързи и яростни-7", чийто бюджет достигна 250 млн., към тях се добавят още стотици милиони - а може би дори 1 млрд. Приходите само след първия уикенд на екран са над 384 млн. долара, а излизането му на пазари като Китай, Япония и Русия предстои.

У нас боксофисът след трите премиерни дни е 730 хил. лв., като изпреварва досегашните рекордьори "Ледена епоха-3" и "Хобит-3: Битката на петте армии" (2014).

С над 87 хил. зрители "Бързи и яростни-7" стана и най-гледаната премиера на всички времена в България, като остави на второ място досегашния първенец - февруарския "Петдесет нюанса сиво", който измести "Междузвездни войни: Епизод III - Отмъщението на ситите" (2005).

Заедно с предпремиерните прожекции на 1 и 2 април приходите за първите пет дни, в които "Бързи и яростни-7" е на голям екран у нас, стават близо 911 хил. лв., а зрителите - над 102 хил.

В САЩ премиерният уикенд донесе в касите на кината 143,6 млн. долара и този успех почти сигурно гарантира поне още едно продължение. Вин Дизел вече обяви, че действието в осмата част ще се развива в Ню Йорк. Според американски медии героят на покойния Пол Уокър

няма да бъде убит, а ще бъде "пенсиониран"

А "Бързи и яростни-5: Удар в Рио" оглави и друга класация - на най-ефектните сцени в поредицата според от сп. "Ентъртейнмънт уикли". Първото място е заради използването на трезор като разрушителна топка при гонитба по пътя.