Четвъртият филм на Даниел Крейг като агент 007 пристига в кината на 6 ноември

След развръзката в "007 координати: Скайфол" (най-печелившият филм в поредицата, с над 1 млрд. долара приходи в световен мащаб) Джеймс Бонд все още е преследван от детски спомени - и някогашни тайни...

"СПЕКТЪР", режисиран отново от Сам Мендес, започва със загадъчно послание от миналото на агент 007, което го изпраща на лична мисия в Мексико сити, а впоследствие и в Рим, където среща Лучия (Моника Белучи), красивата и недостъпна вдовица на скандалноизвестен мафиот.

Прониквайки на тайна среща, героят на Даниел Крейг научава за съществуването на зловеща престъпна организация, известна под името СПЕКТЪР.

Междувременно в Лондон новият директор на Центъра за национална сигурност Макс Денби (Андрю Скот) подлага на съмнение както действията на Бонд, така и цялостната роля на разузнавателната служба MИ-6, която вече се оглавява от новия М (Ралф Файнс).

007 тайно вербува мис Мънипени (Наоми Харис) и Кю (Бен Уишоу), за да му помогнат да открие Маделин Суон (Лея Сейду) - дъщеря на неговия отколешен враг г-н Уайт (датския ветеран Йеспер Кристенсен), който може да се окаже ключът към разкриването на СПЕКТЪР. Като дете на наемен убиец тя разбира Бонд по-добре от мнозина други...

Докато се приближава все повече до сърцевината на СПЕКТЪР, агентът открива смразяваща връзка между себе си и врага, когото търси - игран от двукратния носител на "Оскар" Кристоф Валц.

Австриецът предизвиква и най-голямо вълнение сред новите и вече познатите лица във филм 24. Превъплъщението му напомня  на познавачите за един от емблематичните злодеи в поредицата - Ернст Ставро Блофелд.

"СПЕКТЪР" е заснет в Рим, Лондон, Мексико и австрийските Алпи, откъдето бяха показани и първите работни моменти на снимачната площадка - с Лея Сейду и бореца Дейв Батиста ("Пазители на Галактиката") в ролята на наемен убиец.