Екшън трилърът "Евърли", по кината от 23 януари, й дава главната роля - на бяла робиня и бойна мадама с картечница

Филмът на хорър режисьора Джо Линч ("Погрешен завой-2: Без изход") се фокусира върху една гола и пребита жена, която пълзи по пода на банята и събира последните останки от достойнството си, докато нейните нападатели - половин дузина мафиоти от якудза, се смеят и купонясват от другата страна на вратата.

Евърли (Салма Хайек) изважда малко найлоново пликче от казанчето на тоалетната - вътре има телефон, медальон и зареден пистолет.

Тя бързо набира, но отсреща не вдигат - никой няма да й дойде на помощ. Отваря медальона, вижда снимката на малко момиченце и потиска завладяващата я тъга.

Пиян мафиот започва да удря по заключената врата, готов за още. Евърли осъзнава, че не може отново да изживее този ужас, и вдига пистолета към главата си. Вратата е разбита - и всичко потъва в мрак...

Зловещата тишина е нарушена от обаждането на Тайко - много опасен и могъщ човек, който се занимава с трафик на хора. Евърли е негова - той я е държал в този апартамент с години като своя лична вещ и несподелена любов, без да й позволява да се вижда с майка си Идит и дъщеря си Мейси.

След като научава, че Евърли тайно контактува с полицията, той изпраща хората си да я изнасилят и убият заради измяната. Макар да признава, че е изненадан и впечатлен от хладнокръвния начин, по който тя избива неговите наемници, Тайко я уверява, че тя няма да напусне апартамента жива.

Същевременно й се налага да насочва майка си и дъщеря си към безопасно място, където ще са отвъд обсега на кръвожадния Тайко.

С малко помощ от майка си Евърли преодолява значително превъзхождащите я нападатели - а накрая прави върховната саможертва, за да осигури оцеляването на дъщеря си.