Когато дори Алцхаймерът не може да победи истинската любов

Да си спомняш 60 години назад във времето, би било трудно за всекиго, но за Малвин, който е бил диагностициран преди три години с Алцхаймер това е истинско предизвикателство. За съпругата му Дорис е трудно да наблюдава състоянието му, но преди известно време нещо успява да ѝ припомни истинската същност на мъжа, за когото се е омъжила.

Малвин, който по принцип се затруднява сам да се разхожда из квартала, изчезва ден преди деня на майката. Полицията го намира на около три км. от къщи. За разлика от повечето такива случаи, когато човек, болен от Алцхаймер, изчезне, Малвин бил с ума си и имал точно определена цел - да купи цветя на жена си. Причината - от както се ражда първото им дете, всяка година Малвин купува рози на съпругата си.

В случая можем да видим, че, дори когато човек изгуби половината от ясното си съзнание, налага му се да разчита на другите и тотално забравя за разни неща (или по-лошо - хора) от бита си, той може да си спомни ритуал, с който да изрази обичта си към любимото същество. В такива случаи можем да кажем, че любовта се е превърнала в инстинкт.