Петминутно клипче, озвучено с хита Everybody Dance Now, събира танцовите сцени от филмите на Кристофър Уокън

Видеоколажът е от поредицата на "Хъфингтън поуст" Movie Mashups. Използвани са кадри от десетки филми - от "Ловецът на елени" (1978), който му носи "Оскар" за поддържаща роля, през "Мъртвата зона" (1983), A View To A Kill (1985), "Истински романс" (1993), "Криминале" (1994) и "Слийпи Холоу" (1999), където е зловещ като Конника без глава, до "Последен квартет" (2012). Най-новият е експерименталният The Power of Few от миналата година, а на 31 март актьорът празнува 71-вия си рожден ден.

Истинските му почитатели би трябвало да знаят, че преди да стане кинозвезда, Кристофър е участвал в мюзикъли и е ходил на уроци в танцово студио. Сред по-известните му филми с танцови сцени са "Котаракът в чизми" (1988), "Кралят на Ню Йорк" (1989) и екранизацията на мюзикъла "Лак за коса" (2007), където в женска роля му партнира Джон Траволта.

Дори обаче да не сте запознати с всичко заглавия от филмографията му (над 100) или не сте го гледали да танцува на киноекрана, може да сте попадали на най-известната му танцова роля - в клипа на Фатбой Слим Weapon. Режисирано от Спайк Джоунс, през 2001-ва видеото печели шест награди от MTV. Дансингът е фоайето на хотел "Мариот" в Лос Анджелис, а Уокън, който буквално се носи във въздуха, има участие и в хореографията, също отличена със статуетка от MTV.