#secretprojectrevolution e 17-минутен филм, режисиран от Мадона и фотографа Стивън Клайн.

Мадона и Стивън промотират произведението си от месеци в "Туитър" и "Инстаграм" и най-накрая се добираме до него. Певицата сама определи проекта като амбициозен и по-важен за нея от всичко, което е правила досега. Филмът е създаден, за да се бори с подтисничеството и нетолерантността и дава началото на глобалната инициатива на певицата Art ForFreedom, курирана от сп. Vice и разпространявана от BitTorrent. 

Всеки може да се включи в инициативата със своята идея за свободата, която да качи на ArtForFreedom.com под формата на видео, песен, стих или снимка или тагвайки публикациите си в социалните мрежи с хаштага #artforfreedom.

Филмът очевидно е вдъхновен от арестуването на руската пънк група Pussy Riot и присъдата им за "предумишлено хулиганство" миналата година, както и от преживяванията й по време на турнето MDNA през 2012 г., когато бе критикувана заради изказванията си в защита на правата на хомосексуалистите в Русия.

secretprojectrevolution е пълен с красиви кадри, прекрасна режисура и костюми в духа на "Вог" и "Не умирай днес" (2012), а танцьорите й са божествени.

Виж още: Мадона има най-добрите танцьори