"Съпротива" се появи през април 2013 по американския тематичен кабелен канал Syfy, паралелно с едноименната видеоигра, а у нас е по "Диема" от 9 януари 2014 г. - всеки делник от 20 ч., с повторение на другия ден от 14,30

Сюжетът: през XXI век извънземни търсят убежище на Земята, но десетилетие по-късно дипломатическите отношения с тях ескалират и след разразилата се световна война планетата не е същата. Така пришълците (вотаните, които са всъщност народ от седем различни раси) и местните видове плюс новопоявилите се мутанти водят съвместно съществуване - и се борят за оцеляването си рамо до рамо.

Defiance (букв. "Съпротива") всъщност е новото име на някогашния Сейнт Луис, а главните актьори са познати от предишни сериали - Грант Боулър беше Оуен Конър в "Грозната Бети" и сега играе шериф на града, Джули Бенц от "Декстър" и "Бъфи, убийцата на вампири" е кметицата. Участва и актрисата от български произход Мия Кършнър ("еЛ връзки", "Дневниците на вампира"), а мнозина други са неузнаваеми под грима на извънземните.

Героите на "Съпротива", снимка: Joe Pugliese / Syfy / Нова телевизия

Виж също трейлъра за видеоиграта (онлайн мултиплейър шутър от трето лице), с предупреждението, че съдържанието не е подходящо за лица под 17-годишна възраст.