Актьорът, който играе интернет милиардер в сериала "Двама мъже и половина", се превъплъщава и в подобна действителна личност

Биографичната лента за основателя на "Епъл" се чака по кината в САЩ през август, а световната му премиера беше на кинофестивала Сънданс 2013 през януари. Тогава беше разпространен едноминутен откъс от "Джобс", в който младият главен герой обсъжда перспективите пред наскоро разработената операционна система със съоснователя на "Епъл" Стив Возняк (в ролята - Джош Гад от сериала "Семейство в Белия дом"), но събеседникът му скептично контрира, че никой няма да иска да си купи компютър.

"Как може някой да знае дали го иска, ако никога не го е виждал!", възкликва в отговор Джобс, тогава още тийнейджър. Било е преди доста време, ако се съди по мястото на действието - паркинга на "Хюлет-Пакард", компанията, за която двамата са работили през лятото на 1970 г.

Самият Возняк коментира задочно, че такава сцена помежду им не е имало изобщо, а персонажите са много далеч от действителността - макар че неговият изглеждал по-правдоподобен. И още нещо - всъщност Джобс бил онзи, който тепърва се запознавал с бъдещето на новата технология.