Победителят от сезон 2012 Джеймс Артър излиза на сцена у нас през септември, за финала на петото Coca-Cola Happy Energy Tour, което преди това обикаля Варна, Бургас, Русе, Велико Търново и Пловдив

Джеймс Артър вече има зад гърба си хитове като Impossible и You're Nobody 'Til Somebody Loves You плюс успешен дебютен албум (James Arthur, 2013).

Той идва у нас за финалния концерт от лятното турне на "Кока-кола" (Coca-Cola Happy Energy Tour), което завършва в София на 14 септември.

Преди да спечели музикалното риалити, младият талант обитава боксониера в градчето Салтбърн, край Мидълзбро. Англичанинът с вид на футболен хулиган е дете на разведени родители, отрасъл само с майка си в Бахрейн и на 14 взима най-трудното решение за един тийнейджър - да напусне родното семейство и да влезе в системата за приемна родителска грижа.

Именно тогава той се посвещава на музиката и постепенно започва да се изявява на местната сцена не само като солов изпълнител, но и като в няколко групи. Понякога му се налага да припечелва дори като уличен музикант. На 24, точно когато надеждата вече го напуска, негов приятел го насърчава да се запише за прослушване в британския X-Factor...

Още с първата поява на сцената той се откроява със своя версия на песента Young, изпълнявана в оригинал от тогавашния член на журито във формата Тулиса Контоставлос.

В следващите кръгове на състезанието се представя с кавъри като The Power of Love ("Франки гоус ту Холивуд"), Let’s Get It On (Марвин Гей), Hometown Glory (Адел), а на финала Impossible се превръща в първия му сингъл, оглавил класацията на Острова.

Неговият специалитет са баладите, като третия му сингъл Recovery, но изпълнява и по-динамични песни - напр. Get Down, тазгодишния хит от неговия първи албум, чието продължение се подготвя.

В края на миналата година обаче репутацията му на Острова пострада след включването на хомофобски реплики в текст на негова песен...

Освен Джеймс Артър, в тазгодишния Coca-Cola Happy Energy Tour се включват родни изпълнители като Криско и Мария Илиева, Жана Бергендорф, Михаела и ВенЗи, Рафи, Кристо, Ангел и Моисей - с най-силните си хитове и своите нови сингли. 

Фотогалерия: Турнето The Voice of Summer 2014

Подробности и новини за петото турне на "Кока-кола", което преди София обикаля страната (Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Пловдив), следете във "Фейсбук" страницата му, както и от медийния партньор - радио и телевизия "Сити".

Миналата година обиколката из страната роди и съвместната песен "Сподели с мен", сглобена по текстовете на фенове в социалната мрежа.