Нашийникът ще установява дали домашният им любимец е болен, гладен или нещастен

Домашните любимци са важна част от живота ни и често дори ги издигаме до нивото на член на семейството. Техните болки стават наши болки, а понякога виждаме ветеринаря много по-често, отколкото личния си лекар. И все пак какво да правим ако любимото ни животно се чувства тъжно и зле?

Специален умен нашийник за кучета ще ни информира за емоционалното състояние на домашния ни любимец. Той работи със специални сензори, които ще отчитат емоциите на кучето, пише "Дейли мирър".

Известяването за тъжното настроение на домашния ни любимец ще идва не чрез звукова или визуална индикация, а чрез SMS.

Сензорите, вградени в нашийника, се основават на технология подобна на тази, която измерва биоритмите на елитните спортисти при тренировки.

Виж още: Реакцията на този дядо, когато му подаряват кученце, може да ви просълзи

Отчитането на емоционалното състояние ще става чрез измерване на температурата, сърдечния ритъм и броя на вдишванията на животното, като данните ще се разглеждат в зависимост от неговата порода. Така стопаните ще могат да разберат навреме дали домашният им любимец е болен, гладен, щастливи или нещастен. Също така устройството че отчита колко калории е изгорило за деня вашето куче.

Нашийникът може да предупреди стопанина дали домашният любимец изпитва болки. Подобна система за следене на биологичните фактори на животното може да се окаже изключително полезна за диагностицирането и лечението на болести още в зародиш.

Виж още: Породисто куче? По-добре не!

Според създателите на нашийника той за пръв път ще даде възможност на хората да разберат как точно се чувстват техните четириноги другари във всеки един момент.

Самият нашийник е с търговска марка PetPace и струва 150 долара.