Тв водещата, която стана най-младата народна представителка в по-миналия парламент, се отказа да е кандидат-депутат от "България без цензура"

Бившата депутатка Калина Крумова оповести раздялата си с партията на Николай Бареков с емоционално писмо - молба за напускане, адресирано до "България без цензура" (ББЦ), което публикува в своя "Фейсбук" профил. Досега тя бе водач на ловешката листа, където мястото й заема Десислава Балабанова.

В структурата на ББЦ Крумова беше начело на женската организация "Евромайки".

С повече от десетилетен опит като водеща на сутрешен блок в телевизия "Скат", когато често попадаше в шоуто за гафове "Господари на ефира", Калина Крумова влезе в 41-вото Народно събрание като депутат от "Атака", но впоследствие напусна парламентарната им група.

Нейната кауза тогава, подплатена с внасянето на законопроект, бе узаконяването на заместващото майчинство у нас.

Междувременно Калина се завърна в ефира като водеща по заместване в "Здравей, България" по Нова телевизия. Вече извън парламента, миналата есен се присъедини към женското предаване на Тв7 "Усещане за жена", където правеше рубриката "Камъче в обувката".

Като причини за напускането на ББЦ Крумова сочи пренебрегването на структурата й, получила само едно място в листите - нейното, в Ловеч, както и появата на "знайни и незнайни партньори" в коалицията след напускането на ВМРО, довело до напрежение при подреждането на кандидат-депутатите.

Хора, които започнаха от нулата и убеждаваха другите в политическите ни идеи и бъдеще, и понасяха негативи през месеците назад, сега останаха пълнеж в списъците за сметка на новодошлите, пише бившата депутатка, като дава за пример партията на Христо Ковачки ЛИДЕР и прогнозира пирова победа за коалицията.