Финалистката от X-Factor 2013 е новата вокалистка на "Дийп зоун"

Феновете на хубавата Надя от "Дийп зоун" са в траур, след като се оказа, че любимката им е заменена с друга певица. Нелина, съименничка на ветеранка от попфолк средите, е популярна сред тв зрителите от участието си в предишния сезон на X-Factor, където се подвизаваше и с фамилното си име - Георгиева.

Новата фронтдама на популярната варненска формация била избрана след поредица проби и репетиции с различни кандидатки за мястото на Надя. В Нелина диджей Диян и баща му Любо Савов (Джуратон), които са ядрото на "Дийп зоун", намират всичко: добър женски вокал с неустоима визия, добро сценично поведение, земен характер и хъс за покоряване на нови хоризонти.

С досегашната си певица "Дийп зоун" записаха хитове като I Love My DJ, "Създадени един за друг", която имаше и англоезична версия, "Никой друг" (с участието на Криско), "Няма не" с Бобо, дала име на най-новия им албум, кавъри на БГ песни от недалечното минало като "Бягство" на дует "Авеню".

Надя беше с тях и при появата им във финала на тазгодишния X-Factor. Тогава изпълниха "Спасение" на Б.Т.Р. и "Вярвам в теб" на "Киора" плюс парчето си с друг финалист от миналия сезон на шоуто - Атанас Колев ("Зиг-заг"), но липсата на ентусиазъм у нея си пролича още тогава..

Сега "Дийп зоун" запазват оригиналните версии на целия си репертоар, създаден от 2000 г. до днес, като към лайв шоуто им вече са добавени чисто нови песни и ремикси, се казва в съобщението за рокадата. Съвсем скоро се очаква и първата им авторска песен (и видеоклип) с Нелина.

В специалния концертен формат на групата ще се включва и Веси Бонева заедно със саксофониста Светлин Къслев.

В миналото тяхна певица е била и Йоанна Драгнева, с която участваха на Евровизия 2008 в Белград с песента DJ, Take Me Away, заедно с друг диджей - Балтазар.

По отделни парчета с тях като вокалисти са работили победителката от варненския фестивал "Откритие" Мерал, Камен Воденичаров, Петя Буюклиева, Ая, Цецо Елвиса, Красимир Аврамов (в Loving you this way), Явор от "Гравити ко." - включени в този ретроспективен видеомикс по случай 15-годишнината на групата.