Бившата "спайска" предлага на благотворителен търг над 600 дрехи и аксесоари от личния си гардероб.

Наддаването ще тече между 20 и 25 август онлайн, на TheOutnet.com, след предварителна регистрация, а сред предлаганите тоалети, някои шити специално за Виктория Бекъм, се открояват марки като "Долче и Габана", Роберто Кавали и "Прада", Антонио Берарди, Ролан Муре и Александър Маккуин.

Решението на 40-годишната певица и модна дизайнерка било провокирано от нейно посещение в Южна Африка по покана на Ана Уинтур и американския "Вог".

Приходите от търга са предназначени за организацията mothers2mothers, основана от съпруга на Ани Ленъкс, Мич Бесър. Целта й е да обучава жените и майките с ХИВ в държави като ЮАР, Свазиленд и Кения, за да предотврати предаването на вируса на СПИН към новородените.

Това не е първата подобна акция на Виктория и Дейвид Бекъм - миналата година те дариха 20 кашона дизайнерски дрехи за разпродажба в полза на пострадалите от тайфуна Хайян във Филипините.

Доброто им желание обаче бе опорочено от спекуланти, които изкупили на безценица тоалетите от магазина и после ги предлагали за баснословни суми в eBay.