Новата батерия използва литиево-йонни кондензатори за съхраняване на електрическата енергия

Човек и добре да живее, все ще изпадне в момен, когато телефонът му трябва страшно много, а батерията му е на около 3%. В такъв откровено напрегнат миг ти се иска да можеше за няколко секунди да заредиш устройството. Но най-често това остава само в мечтите ни.

Все пак има надежда за това. Американският изобретател Шон Уест е напът да реши проблема с дългото зареждане на батериите. Неговата неговата акумулаторна батерия може да измести нормалните AA, AAA, C и D, тъй като се зарежда за отрицателно време.

Неговата технология може да се адаптира за телефони и таблети и определено ще направи технологиите много по-удобни за ползване.

Успехът му се дължи на факта, че за разлика от останалите батерии, които ползват химикали, за да задържат заряда в батерията, изобретението на Уест използва литиево-йонни кондензатори за съхраняване на електрическата енергия. 

Виж още: 15-годишно момче може да промени начина, по който зареждаме смартфоните си

Досега проблемът с литиево-йонните кондензатори беше, че енергията в тях се разсейваше твърде бързо. Изобретателят обаче е успял да се пребори с този проблем и това вече позволява в пъти по-бързо зареждане на батерията, като предполагаемото време, което ще бъде нужно за пълно зареждане, е около 30 секунди.

Стандартната батерия на Шон е в състояние да остане заредена и да продължи да осигурява заряд за дълги периоди от време. Така че, ако ви се наложи да я изровите от някое чекмедже, тя ще бъде като нова и готова за работа.

Виж още: Какво носим в джобовете си

Предварителни поръчки могат да се извършат на профила на Шон Уест в "Кикстартър". Една батерия струва 25 долара, а доставките се очаква да започнат от октомври т.г.