"Шел", в партньорство с "Ферари" и "Лего", представя нова колекция модели на "Ферари", направени изцяло от конструктор "Лего".

Шестте нови автомобила, които пресъздават някои от емблематичните модели в историята на "Ферари", са: "Скудерия Ферари Трък", "Ферари F40 ", "Ферари F150° Италия", "Ферари 458 Италия", "Ферари FXX" и "Ферари 250 GT Берлинета".

В специалните колички на "Шел" е вграден най-малкият механизъм за задвижване чрез дърпане назад, създаван някога от "Лего". За първи път датската компания за играчки разработва автомобили от такъв мащаб със задвижване. Всеки модел от лимитираната серия има възможност за минимум 300 задвижвания, като количката с тегло от 30 грама изминава разстояние от минимум 2 метра при всяко задвижване. 

"Шел" и "Лего" работят по създаването на миниатюрния механизъм за задвижване на моделите в продължение на повече от 18 месеца. Задвижващият механизъм е достатъчно мощен, за да може всяка от количките да развива висока скорост. Автомобилите са много подходящи за състезания между най-запалените почитатели.

Колекцията може да бъде закупена само в търговските комплекси на "Шел" при зареждане на 15 литра гориво. Цената на една количка зависи от горивото, което зареждаме. Тя ще ни струва 2,99 лв. при зареждане на Shell V-Power Nitro+, Shell V-Power Nitro+ Diesel или Shell V-Power Nitro+ Racing и 3,99 лв. при Shell FuelSave 95, Shell FuelSave Diesel или Shell Autogas.

Идеално допълнение към колекцията е комплект от мини фигурки "Лего" само за 4.99 лв. едната (не важи при покупка на тютюневи изделия, винетни стикери и електронни ваучери) при покупка на стоки на стойност 5 лв. от магазина или срещу 799 ClubSmart точки.

В рамките на едно посещение в "Шел" имаш право да закупиш само един "Лего" модел на "Ферари" или един комплект "Лего" мини фигури.

Можеш да събереш лего автомобилите до 4 август или до изчерпване на количествата.

Повече информация можеш да намериш на Shell.bg.