Той вероятно ще стане капитан и на английския национален отбор

Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Луис ван Гаал сложи точка на неяснотата около съдбата на капитанската лента. Позицията на капитан беше овакантена след напускането на Неманя Видич в посока "Интер".

В контролата с "Валенсия" Ван Гаал повери лентата на Уейн Рууни. След мача холандецът обяви, че това е изборът му за капитан. В отсъствието на Рууни лентата ще носи Дарън Флетчър, информира Sportal.bg

"Изборът на капитан е бил винаги важен за мен. Уейн е най-подходящия за тази задача. Аз съм силно впечатлен от неговия професионализъм, отдаденост в тренировките и философията за играта", казва Ван Гаал в специално комюнике.

"За мен това е огромна чест, също и за семейството ми. Аз съм капитан на този велик клуб! Това е роля, която поемам с гордост. В нашата съблекалня духът винаги е бил висок и аз съм много благодарен на мениджъра за вярата, която показва в мен. Нямам търпение да изведа отбора в първия мач в събота", призна Руни.

С идването на Ван Гаал се спекулираше, че той ще повери отговорността на сънародника си Робин Ван Перси, но очакванията не се оправдаха. 

Рууни вероятно ще стане капитан и на английския национален отбор, след като Стивън Джерард обяви края на международната си кариера, уточнява Нова телевизия.

28-годишният Уейн е третият най-добър реализатор в историята на "червените дяволи" след сър Боби Чарлтън и Денис Лоу. Той вкара 216 гола в 442 мача, откакто се присъедини към отбора от "Евертън" през 2004 г.