Уиски фест София 2015 продължава три дни, от 30 октомври до 1 ноември

Посланиците на Великобритания, САЩ и Ирландия: Емма Хопкинс, Мартина Стронг и Патрик Колеман откриват официално на 30 октомври най-големия фестивал на Балканския полуостров, посветен на уиски културата.

Тридневното събитие е в Sofia Event Center в столичния мол "Парадайз център" (бул. "Черни връх" 100), който ще бъде преобразен, за да стане дом на най-известните, най-обичаните, най-скъпите и най-екзотични марки уиски в света.

Уиски Фест София е интересен не само за ценители и любители на огнената напитка - той е преживяване и опит за сетивата, запознаване с традиции, истории и иновации, обясняват организаторите.

Виж още: Доброто уиски винаги се пие с приятели!

За скромна сума посетителите получават възможността да опитат над 260 вида уиски и да разберат спецификите в производството на всяка марка лично от нейните посланици. Те ще ги посрещат както на щандовете, така и на организираните майсторски класове, каквито се провеждат и през трите фестивални дни и за които 14-те от най-големите уиски експерти в света са подготвили теми, ранообразни и интересни като самите тях.

Билети за Уиски Фест София могат да се купят през www.ticketlogic.bg, както и на място в Sofia Event Center. Цената на стандартeн билет е 15 лв., а на премиум - 25 лв. Те осигуряват достъп до трите дни на фестивала, възможност да се опитат четири напитки в различните категории, професионална дегустационна чаша и каталог, описващ подробно представените марки и дестилерии.

Интервю: Патси Кристи - една жена в мъжкия свят на уискито

Цената на билет за майсторските класове е 35 лева. Тази година е предвидено да има и сесия за ултрависок клас уискита за колекционери, като представените там марки могат да бъдат опитани срещу нескромната сума 520 лв. На специални цени в магазина на фестивала ще се продават всички марки уиски, както и специализирана литература, дегустационни чаши и аксесоари.

Организаторите на Уиски Фест София 2015 призовават към спазване на етикет и модел на поведение по време на фестивала с цел осигуряване на приятно преживяване за гостите. Легалната възраст за консумация на алкохол в България е навършени 18 години и лица под тази възраст няма да бъдат допускани на събитието.

Пълната програма и допълнителна информация - на www.whiskeyfestsofia.bg и https://www.facebook.com/whiskeyfestsofia.

Организаторите и всички представени марки на Уиски Фест София 2015 призовават към отговорна консумация!