Том Джоунс, глобален посланик на Johnnie Walker и John Walker & Sons, в специално интервю за Bulevard.bg

С безкомпромисна си страст и познания за изисканите напитки и над 20 години опит, Том Джоунс е отдал живота си на промотирането на уиски номер 1 в света Johnnie Walker

Той е и горд глобален посланик на John Walker & Sons, луксозната колекция на Johnnie Walker. Том е енциклопедичен познавач на скоча – авторитетен глас в подкрепа на уискита на John Walker и традициите на марката в блендирането. 

Предишните позиции, които е заемал, включват мениджър по развитието на марките в Diageo, където участва в създаването и провеждането на престижни събития като Classic Malt Cruise, Brit Awards и Johnnie Walker Golf Championship в Гленийгълс.

Том започва кариерата си в алкохолната индустрия преди повече от 20 години, заемайки различни мениджърски позиции в хотелиерския и ресторантьорския бизнес. 

- Г-н Джоунс, кои нови продукти представихте на "Уиски феста", който се състоя в София от 31 октомври до 2 ноември?

- Представих Talisker Storm, Cardhu Gold Reserve и Mortlach Rare Old. 

Talisker Storm e новото буйно изражение на Talisker, но още по-наситено и опушено, с още повече морски нотки, меко балансирано, с гореща сладост. 

Cardhu Gold Reserve е изключително уиски, с копринения мек характер на Cardhu, но с по-дълбоки и богати вкусове на печена ябълка, градински плодове и торф. 

Ако Cardhu e красавицата, Mortlach Rare Old е звярът. Неслучайно го наричат "звяра на Дъфтаун" – то е сурово уиски, с алкохолно съдържание точно 43,4% и крие много тайни, една от които е, че е дестилирано точно 2,81 пъти. 

И трите уискита ще се предлагат в България до няколко седмици.

- Вие сте посланик на Johnnie Walker и John Walker & Sons. Какви качества са нужни за да се придобие тази престижна титла?

- Той трябва да притежава знания за уиски индустрията, да има отлични презентационни и комуникационни умения, и накрая, но не на последно място, трябва да е готов да пътува постоянно.

- Какво всъщност прави един посланик?

- Един посланик има за основна задача да обучава както крайни потребители и консуматори, така и бармани, като им обяснява за продуктите, разказва историята на съответния бранд и прави всичко това по увлекателен и забавен начин.

- Johnnie Walker е най-продаваното скоч уиски в света. Какво се крие зад този успех?

- На първо място, успехът се дължи на самия продукт – на богатите и дръзки вкусове на блендовете, както и на изключителната работа на нашите майстори блендьори. 

Голямо значение има и отличителният дизайн на Johnnie Walker: Крачещият човек, който се превърна в символ на прогреса, квадратната бутилка и лесно разпознаваемият наклонен етикет. 

Всъщност, това, което изстреля бранда на върха, е фактът, че Johnnie Walker се наложи като символ на личния прогрес – нещо, което мотивира и вдъхновява хората по цял свят. 

Johnnie Walker е почти на 200 години и все още продължава да крачи, винаги устремен напред и стремящ се към прогрес.

- Какво различава скоч уискито от всички други уискита?

- Краткият отговор е това, че е направено в Шотландия. Това, разбира се, има значение за вкуса на уискито. Вкусът е различен в зависимост дори от това в кой район се произвежда уискито, от коя река се взима водата, какъв торф се използва. 

За да може едно уиски да се казва "скоч уиски", по закон то трябва да е отлежало в бъчви поне три години и да е дестилирано два пъти. Това означава, че ако пиете блендирано скоч уиски, може да сте сигурни, че то е поне двойно дестилирано и най-младото уиски в бленда му е поне 3-годишно.

- По какво можете да разпознаете едно хубаво уиски?

- Най-лесно се разпознава по етикета на бутилката. На него някъде трябва да пише Johnnie Walker.

- Кой е любимият ви лейбъл на Johnnie Walker?

- Johnnie Walker Blue Label, разбира се. Това е уиски, което създава върховни моменти. Johnnie Walker Blue Label e бленд от най-редките уискита – само една от 10 000 бъчви е достатъчно добра и достойна да се използва за това уиски.

Видео: Рекламата на "Джони Уокър (син етикет)" с Джуд Лоу

- Как предпочитате да пиете скоч?

- Предпочитам да пия скоч с приятели, никога сам.

- Имате ли любим уиски коктейл?

- Да, любимият ми коктейл е Johnnie Ginger. Много е лесен за приготвяне, дори в домашни условия. 

Наливате 50 мл Johnnie Walker Red Label във висока чаша, после 100 мл джинджифилова бира или джинджифилов ейл, добавяте големи бучки лед и изстискано парче лайм за цитрусов привкус... и готово!

- In vino veritas, популярният латински израз – как би звучал за шотландско уиски?

- (С шотландски акцент) Истината ли искаш? О, човече, няма да можеш да понесеш истината!
1 Коментар

  1. Small b366fdccf2599037dbedf5a34492505e57f66bd609965403d0ca905f0fca29f0 Gary

    I agree good whiskey is for friends but don't drink and drive. I let my friend drive my car by mistake not knowing how much whiskey he had consumed and now visiting Canada I need Hamilton auto body services so don't make that mistake. But I am grateful to be having my dents repairs because the car was crashed. Too good whiskey! Miss my vodka.