Джон Кремър, който идва за лекция в София, сочи грешките в общуването ни с околните

На 27 ноември "лекторът на десетилетието" Джон Кремър представя и у нас доказаната си система за разчитане на човешкия характер, която помага на хората да комуникират по-ефективно. Ето какво сподели той преди посещението си в кратко интервю:

- Здравей, Джон! Ще разкажеш ли на българската публика малко повече за себе си?

- Опитът ми е в сферата на личностното развитие с акцент върху присъствието, импровизацията и възприемането на различните типове хора. Работя със затворен кръг от клиенти, които се свързват с мен по препоръка. 

- Ти си създател на системата Reading People. Какво представлява тя и как могат хората да я приложат в своя полза?

- Не съм я създал, системата е на хиляди години. Повече от 25 години я изследвам и надграждам. Проучванията ми са свързани с корените на системата и намирането на модерни примери, с които да се обясни и приложи.

Системата различава шест типа личности в зависимост от физическите им характеристики, като всеки типаж действа по различен начин и използва специфични думи и идеи.

Системата помага да разпознаете с кой от шестте типа си имате работа и да използвате най-ефективните инструменти за комуникация, които въздействат върху този тип човек.

- Как тази система подпомага процеса на продажби и управление?

- Когато съумеете правилно да определите какъв "тип" са вашите клиенти, можете да се приспособите към техния стил по време на продажби или преговори. В управлението на хора виждаме, че различните типажи имат различен тип мотивация - например някои обичат публичното признание и в такъв случай бихте могли да използвате такъв тип стимул за тях, докато други искрено ще се притеснят от такъв подход. Много е важно да знаете как да вдъхновявате различните хора!

- Как да определим различните "типажи"?

- Определяме шестте типа хора, наблюдавайки формата на тялото, цвета на косата и очите, теглото, позата, тена и др. С две думи - всички физически фактори.

- Кое е най-голямото предизвикателство, с което си се сблъсквал в кариерата си?

- Най-трудно е да се опиташ да приложиш по-странни идеи, което кара някои хора да се чувстват неудобно - те си мислят, че съм или луд, или магьосник! Справям се с това предизвикателство с чувство за хумор.

- Разкажи ни повече за обучението на 27 ноември в София. Какво да очакват хората?

- Много се вълнувам за първото си посещение в София. Хората могат да са сигурни, че ще има много изненади и реални разигравания на ситуации с публиката. Те ще започнат да виждат себе си и околните по друг начин и до края на деня ще могат сами да разпознават различните типове хора. Ще усвоят техники, които ще им помогнат да подобрят не само бизнес отношенията си, но и личните връзки!

- Кои са основните грешки, които да избягваме в общуването с хора в бизнес ситуации и личните отношения?

- 1. Избягвайте да говорите на хората, сякаш са същите като вас!
2. Слушайте повече, отколкото говорите!
3. Не се представяйте за такъв, какъвто не сте!
4. Не се опитвайте да промените хората!
5. Не се взимайте твърде насериозно - животът е доста по-забавен, когато не сте център на Вселената!

- Какво е нещото, което знаеш сега, а ти се е искало да знаеш в началото?

- Иска ми да знаех как да делегирам част от бизнеса си, която не е толкова приятна за мен на хора, за които това е удоволствие!

За да знаете сега и да не пропускате възможности, запазете своето място за обучението на промоционална цена в Reading-People.eu.
0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook