Изпълнителният директор на "Епъл" ще запази пари само за образованието на племенника си

Изпълнителният директор на технологичния гигант "Епъл" Тим Кук обяви, че ще дари цялото си състояние, възлизащо на 785 млн. долара, за благотворителност. Това обяви самият той в интервю за списание "Форчън".

Единствената сума, която Кук ще запази, е необходимата за плащането на колежанското образование на 10-годишния си племенник, предаде Reuters.

Човек иска да бъде камъчето в езерото, което да донесе вълната на промяната, обясни Кук.

Каузите

54-годишният изпълнителен директор на най-голямата технологична компания в света планира да дари средствата за борба с ХИВ/СПИН, за защита правата на човека, както и за реформиране на имиграционната система в САЩ.

Той обяви, че вече е започнал да дарява средства, без да вдига много шум около това, но иска да разработи систематичен подход към филантропията, а не само от време на време да пише чекове.

Виж още: Шефът на "Епъл" излезе на светло: Гей съм и се гордея с това

През 2012 г. той дари 50 милиона долара за нуждите на болниците в Станфордския университет в Калифорния. Предостави също 50 милиона долара на международната благотворителна организация Product Red, специализирана в борбата срещу разпространението на ХИВ, туберкулоза и малария.

Източник: "Ройтерс"