Какви са отзивите за сериала на БНТ на германския тв пазар

Малко след официалния старт на "Под прикритие" в Германия коментарите там го определят като "световноизвестен хит", похвалиха се от БНТ.

Продукцията на държавната ни телевизия върви от 19 декември по германския "Фокс", но се предлага и онлайн от "Амазон", при това не само във Федералната република, а за целия немскоезичен пазар.

Изпълнителният директор на регионалния клон на "Амазон" Кристоф Шнайдер обяснява, че с "Под прикритие" предлагат на потребителите

реалистичен поглед зад кулисите на българското общество

и на преден план излиза талантлива актьорска игра. Единствената изненада за него бил произходът на сериала...

Коментарите в Германия акцентират върху факта, че "Под прикритие" е реализиран от обществена телевизия. Този продукт идва от недобре финансирана медия, но това не й пречи да продуцира криминален сериал, много по-модерен и качествен от всичко, което получават зрителите от немските обществени телевизии, отбелязват медийни анализатори.

Нашата поредица дава и повод за критики, че германските продукции не успяват на международния пазар, макар да се реализират с многократно по-високи бюджети, а българите вече са продали своя сериал в над 120 държави.

Според немски онлайн издания "Под прикритие" не е лъскава холивудска продукция като "Къща от карти", а по-скоро

препраща към италианските сериали

Правят се обаче сравнения и с американски хитове, а някои го определят като българския вариант на "В обувките на Сатаната". 

"Във всеки случай е автентичен и много напрегнат. От една серия човек може да разбере, че я правят млади хора, които са добре запознати с големите модели на подражание. Те не използват аматьорски лъскави ефекти или движения на камерата на неподходящи места само защото така се прави в американските продукции. Осъзнали са какво носи успех на този сериал и го прилагат учудващо добре за скромните средства, които имат", пише немски блогър.

Американската компания "Ню филмс", която се занимава с международното разпространение на "Под прикритие", вече е дала заявка и за пети сезон на сериала.