В секса възникват проблеми, за които жените избягват да говорят

Ето най-често срещаните сред тях:

Номерца от порното 

По същество по-голямата част от позите, които жените виждат в порнофилмите, могат да попречат за пълноценното удоволствие в реалния секс. И макар да не се оплакват излишно, повечето жени не намират нищо кой знае колко приятно в секс изпълненията от порното, към които мъжете често прибягват. 

А и самите мъже не признават, че в леглото правят някои неща, защото са били "яки" на екрана, а не защото те наистина носят изключително удоволствие. 

Изводът е, че жените сa се научили да бъдат търпеливи и с разбиране да изчакват пaртньорът им да се наслади на позата от екрана и да премине към онези малки, простички, но толкова приятни секс "схватки", които носят удоволствие и на двамата. 

По-дълъг секс не означава по-добър

Вярно е, че жените не са особено доволни, когато мъжът свършва още в самото начало. Красивата половина на човечеството харесва половия акт, който трае все пак повече от минута-две. 

Но това не означава, че сексът трябва да се превръща в поле за мъжко доказване на издържливост. Ако мъжът с гордост демонстрира, че може да прави секс без свършване повече от час, има огромна вероятност след 30-ата минута партньорката му отчаяно да се моли наум той да достигне кулминацията. 

Ето тук е мястото да споменем една физиологична особеност при жените - способността на влагалището да отделя смазващото вещество е ограничена и от удоволствие един секс маратон може да се превърне в мъчение. 

Виж още: Сексът като съпружеско задължение

За оргазма откровено 

Мъжът пробва и така, и иначе, но партньорката не стига до оргазъм. И в крайна сметка той осъзнава, че не знае как да я задоволи. Жената обаче отлично знае как да получи своята порция суперудоволствие, до което неведнъж е стигала сама. 

Проблемът е, че тя се притеснява да си го признае, защото е твърде възможно партньорът ѝ да не я разбере. Ако жената обича да си доставя удоволствие с вибратор например, сигурно си мисли, че присъствието на машинката в леглото би унижило мъжкото му достойнство? 

Или ако има нужда от повече любовна игра и време да се отпусне и свърши, ще му се стори скучно и отегчаващо? 

Ако жените може да се сетят за още подобни примери, май е време да обсъдят сексуалния си живот с мъжа до себе си. Само че да не го правят по време на секса - най-добре да поговорят за това в "неутрална обстановка".

Разкрасяване на реалността 

Има жени, за които наистина е трудно да стигнат до оргазъм, но не споделят това, за да не разочароват "половинката си". Те имитират оргазъм, но в един момент започват да избягват секса, защото се уморяват от безкрайните преструвки.

Виж още: Най-големите грешки на жените в секса

Това е нормално за жените, защото една от основните им цели в секса е не само да получават удоволствие, но и да даряват такова, и то по различни начини. На практика всички жени се стремят да покажат удовлетворение в този момент и да го направят чувствено и дръзко, а това много се харесва на мъжете.

Това е вид признание за уменията им да ни доставят удоволствие. Целия този процес можем да опишем като разкрасяване на реалността, която обаче е част от играта. 

И ако дамите не искат да имитират оргазми, нека пуснат малко повече възбудени стонове и да превърнат половия акт в още по-чувствено изживяване за двамата.

По-леко с клитора! 

Това е един от най-честите съвети по темата. Липсата на нежност спрямо зърната също е често критикувана. 

Оралният секс на мъжа се оценява от нежния пол повече заради ентусиазма и чувствеността, отколкото заради техниката. Разбира се, известна доза грубост е допустима, но без "пресоляване".

Източник: Woman.bg