Светлин Наков, Иван Ванков (gatakka), Борис Христов, Мариян Маринов, Ради Атанасов и Георги Георгиев са сред лекторите

Софтуерния университет (СофтУни) организира четвърта технологична конференция за начинаещи програмисти и ИТ специалисти, студенти от университета, любители от ИТ сферата. Този път мястото на провеждане е Боровец, а датите - 26-28 юни. Уикендът тогава ще бъде посветен на теми относно различните технологии за разработка на софтуер: асинхронно програмиране, уеб разработка, уеб дизайн, както и хардуер. 

В СофтУни Конф ще се включат доста опитни и известни лектори от ИТ сферата, между които: 

- Иван Ванков (gatakka) - професионален лектор и консултант по PHP, Python, бази данни, Web сигурност и оптимизации;

- Борис Христов - SQL Server MVP, автор на курсове за Pluralsight, работи като SQL Server консултант;

- Ради Атанасов - професионален софтуерен архитект и разработчик с дългогодишен опит и тясна специализация в Microsoft SharePoint, носител на една от най-високите степени на технологична сертификация в света - Microsoft Certified Master;

-  Мариян Маринов - системен администратор и разработчик с 15-годишен опит в областта, проповедник на отворения софтуер и отворената култура, с дългогодишен преподавателски опит (в Софийския университет, академията на "Телерик" и СофтУни);

- Георги Георгиев - водил курсове по C#, C++, JavaScript, Windows 8 WinRT, XAML, WinJS, както и няколко семинара за 3D графика с OpenGL, WebGL, изчислителна геометрия;

- Кристалин Чавдаров - собственик на дизайн студио Kiwi Design и основател на проекта "Аз мога - тук и сега" - национално състезание по IT, информатика и визуални изкуства, което предоставя възможности на стотици деца да се развиват в ИТ сферата.

Събитието е подходящо за начинаещи програмисти и ИТ специалисти, студенти от университета, любители и ентусиасти. Повече информация и записване - на страницата на конференцията: https://softuni.bg/SoftUniConf.

Софтуерният университет отвори врати едва преди около година, но вече се радва на голям интерес и много подкрепа за каузата, която преследва - качествено образование и работа за софтуерни специалисти. 

СофтУни предлага обучение по програмиране, структурирано в три нива (с продължителност около 18 месеца), като се предоставя безплатен подготвителен курс за всеки начинаещ, който иска да прецени дали програмирането и софтуерните технологии му се отдават и би се занимавал с това.

Това е четвъртото издание на СофтУни Конф. Първото се състоя преди година и събра около 200 участници, които останаха с много добри впечатления от събитието, а програмата и видео лекциите могат да се видят на страницата на СофтУни Конф - май 2014. Второто издание, с над 180 посетители, беше миналата есен, а програмата и видео от лекциите са достъпни на страницата на СофтУни Конф - октомври 2014. Третото събитие беше в Пампорово по-рано тази година, а програмата и видео от лекциите са в страницата СофтУни Конф - март 2015.

Източник: СофтУни