The Big Unknown е в саундтрака на "Вдовици" с носителката на "Оскар" Виола Дейвис

Шаде, която на 16 февруари навършва 60, се завръща с нов сингъл - The Big Unknown. Песента е включена в саундтрака на трилъра "Вдовици", а музиката към филма е дело на холивудския композитор Ханс Цимер.

Британската певица, родена в Нигерия през 1959 г., се съгласила да участва, тъй като помнела едноименния сериал на Ай Ти Ви от 1983-85. 

За мен е огромна чест да работя с такава легенда, коментира режисьорът на новия "Вдовици" Стив Маккуин, носител на "Оскар" за "12 години в робство". Той е и съсценарист на филма заедно с писателката Джилиан Флин ("Не казвай сбогом").

"Спомням си, че бях 13-годишен, когато гледах сериала "Вдовици" на Линда ла Плант - разказва Стив Макуин. - Фактът, че тези жени успяха да направят нещо, на което никой не смяташе, че са способни, ми направи голямо впечатление. А по това време и аз гледах на нещата по този начин. Доста години по-късно, когато за първи път пристигнах в Холивуд, бях поразен колко много талантливи актриси нямат ангажименти. Тогава реших, че след като направя филм за робството, ще направя филм с жени в главните роли."

"Хареса ми, че в центъра на сюжета е любовна история. Хареса ми да участвам в подобна любовна история, защото, както знаете, напоследък играя много роли на адвокати, детективи и шефове на ЦРУ. А това е една разтърсваща любовна история", коментира носителката на "Оскар" Виола Дейвис ("Прегради", сериала "Как да ни се размине за убийство"), която има главна роля и в lyric видеото на The Big Unknown.

Нейните съучастнички са Елизабет Дебики (минисериала "Нощният мениджър"), чиято героиня е от полски произход, Мишел Родригес ("Аватар", поредицата "Бързи и яростни") и певицата Синтия Ериво, звезда на Бродуей, за която това е дебют в киното, заедно с "Тежки времена в Ел Роял", където я гледахме съвсем скоро.

В актьорския състав са още звездите Лиъм Нийсън и Колин Фарел, Кари Куун (сериала "Остатъците"), Брайън Тайри Хенри (сериала "Атланта"), Даниел Калуя ("Бягай!", "Черната пантера") и ветеранът Роберт Дювал.

Това впрочем не е първият американски римейк на сериала - първият сезон има US версия от 2002-ра с Брук Шийлдс, Роузи Перес, Мерседес Рул (с "Оскар" за поддържаща роля в "Кралят на рибарите") и Н'Буш Райт ("Блейд").

Сега действието се разгръща в Чикаго в наши дни, в разгара на предизборна кампания, в която и двете страни използват удари под кръста...

Когато четирима въоръжени крадци са убити по време на опит за грандиозен обир, техните вдовици, които нямат нищо общо помежду си, освен дълговете, останали след престъпната дейност на съпрузите им, поемат съдбата в ръцете си, за да изградят бъдеще по свои собствени правила...

За последно Шаде издаде студиен албум през 2010 г. с едноименната си група - Soldier of Love, който представи с концерт и в София година по-късно. Понастоящем тя работи по седмия си студиен албум.

В началото на 2018-а певицата озвучи още един филм на афроамерикански режисьор - "Гънка във времето" на Ава дю Верней, приключенско фентъзи на "Дисни" по едноименния роман от Маделин Ленгъл, със звезди като Опра Уинфри и Рийз Уидърспун. 

Акустичната балада Flower of the Universe беше първата оригинална песен на Шаде от седем години насам. Въпреки своя 130-милионен бюджет филмът обаче не беше посрещнат радушно нито от критиката, нито от публиката.