След като приключи стартовете за Световната купа, от 11 март най-добрата ни сноубордистка става участничка в "Дансинг старс-4"

Новият сезон на танцувалното шоу започва от 11 март и съименничката на водещата Александра Сърчаджиева е първата звезда, която анонсираха от Нова телевизия.

 Тя сподели в пряка връзка по телефона със сутрешния блок "Здравей, България", че свързва "Дансинг старс" с нови емоции и голяма провокация - да открие своята артистичност, която никога не е отключвала. Преди да започне репетициите, й предстоят последните стартове за Световната купа в Швейцария и Испания.

За Сани Жекова това не е първото участие в риалити - когато беше на 20, през 2008 г., тя се впусна и в приключенското състезание "Форт Бояр - Три нации", където беше капитан на един от българските отбори.

Тази година компания на Алекс Сърчаджиева като водещ ще прави Калин Сърменов, който заема мястото на Краси Ранков, а в журито сяда друг актьор - Христо Мутафчиев. Останалите съдии са същите като миналата година: Галена Великова, Алфредо Торес и Илиана Раева.

Александра Жекова е родена на 5 октомври 1987 г. След тежката травма, която получи на олимпиадата във Ванкувър преди четири години, в Сочи тя влезе във финала на дисциплината "сноуборд крос", където тръгна добре, с шансове за бронзов медал. (Вж. фотогалерия в Sportal.bg).

В крайна сметка обаче българската надежда завърши на пето място, след като малко преди края на трасето пътят й бе пресечен от Микела Мойоли (Италия), която също се надяваше на третото място, и двете паднаха.

Резултатът на Сани от неделя е най-доброто класиране на български олимпиец в Сочи досега, седмица преди закриването на зимните игри (на 23 февруари от 18 ч. по БНТ1).

"Наистина се радвам и се надявам всички да се радвате за мен. Много добре се движех, Малшанс, че ситуацията бе такава. Смятам, че това е един отличен резултат. Да, може да се каже, че италианката ми отне бронзовия медал. Но това е спортът, всички тези момичета са достойни за уважение. Всички ние имахме много голяма тежест на плещите си, не мога да я съдя за това, което тя е направила", коментира Жекова пред БНТ.

"Мислех само за снега и мисля, че това ми помогна, защото направих добро каране, независимо от условията. Оценявам факта, че съм тук, това за мен е победа. Благодаря на всички за страхотната подкрепа, много ви обичам, гонете мечтите си", добави Сани ден преди да стане ясно, че е приела да участва в "Дансинг старс-4", и уточни:

"Още е рано да говоря за бъдещето си в професионалния спорт. Трябва първо да направя равносметка и да помислим дали наистина бихме могли да поемем всички ангажименти и натоварване, ако приема да се състезавам на още една олимпиада, рано е още за това."