Ранени са двама служители на летището в Сантяго, групата не е била на борда на самолета

Самолетът на легендарната хеви метъл група Iron Maiden - Боинг 747 Ed Force One се сблъска с наземен влекач на летището в чилийската столица Сантяго.

Самолетът се е ударил във влекача докато се е опитвал да направи завой под ръководството на водач, който го е отвеждал за зареждане с гориво, преди групата да отлети за концерт в испанския град Кордоба.

При инцидента са пострадали двама наземни оператори на влекача, които са откарани в болница, съобщава "Дейли мейл".

"По време на завоя е паднал болт, който е част от механизма, свързващ влекача със самолета и така при завоя той се оказа извън контрол и се блъсна във влекача, увреждайки сериозно шасито и двата двигателя", се казва в съобщение на официалния сайт на групата.

20-те тона музикална техника все още не са били натоварени на самолета. Никой от членовете на бандата не е бил на борда. Най-вероятно ще се наложи да се сменят и двата двигателя на самолета.

Ed Force One е самолетът на групата, който музикантите закупиха от авиокомпанията Air France през 2016 г. за пътуванията си по време на световното турне The Book of Souls, а пилотирането е поверено на самия вокалист Брус Дикинсън.

Източник: "Дейли мейл"