И трите ни представители в Лига Европа – "ЦСКА", "Литекс" и "Ботев" (Пловдив), отпаднаха от надпреварата още във втория предварителен кръг

"ЦСКА" завърши 0:0 при гостуването си в Кишинев и след 1:1 преди седмица в София, армейците отпаднаха. "Червените" трябваше да доиграят срещата с човек по-малко, след като в 86 минута Бергонси удари без топка Спатарау и бе изгонен с директен червен картон.

"Литекс" също отпадна, въпреки че постигна успех в Унгария. "Оранжевите" взеха гостуването срещу "Дьошгьор" с 2:1. Ловчанлии загубиха с 0:2 на "Васил Левски" миналата седмица, заради което селекцията на Красимир Балъков напусна турнира. 

Финал на българската футболна трагедия сложи "Ботев" (Пловдив), който отпадна от втородивизионния австрийски "Санкт Пъолтен". "Канарчетата" загубиха с 0:2 гостуването си и въпреки че спечелиха преди седмица в Бургас с 2:0 и те ще трябва да се концентрират върху изявите си в родното първенство и турнира за Купата на България.

Eдинственият български тим, който продължи участието си в Европа, е "Лудогорец", който в третия квалификационен кръг на Шампионската лига ще играе срещу "Партизан Белград".