За тази кампания 7230 души са кандидатствали за висше образование в Софийския университет

Психологията за поредна година е най-желаната специалност сред кандидатстудентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

В тази кампания са кандидатствали 7230 души, като специалност "Психология" запазва първото си място по брой желаещи. 

На второ и трето място са специалностите "Публична администрация" и "Социология", следвани от "Английска филология", "Компютърни науки", "Софтуерно инженерство", "Българска филология", "Информатика", "Информационни системи" и "Право".

Днес излезе първият етап на класирането на кандидат-студенти, което може да бъде проверено на платформа в сайта на СУ. 

От 12 до 14 юли новоприетите студенти имат две възможности - да се запишат в специалността, в която са класирани, за което са необходими оригиналът на дипломата за средно образование, лична карта, документ за платена семестриална такса и четири паспортни снимки, или само да я потвърдят с депозиране на оригинала на дипломата си за средно образование и да участват във втория етап от класирането.

Неприетите от първия етап кандидати участват автоматично в следващия етап на класирането. Вторият етап на класирането ще бъде обявен на 18 юли, а записването е от следващия ден до 21 юли.

На 25 юли ще бъде обявен третият етап на класирането. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено в периода от 26 до 28 юли.