Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов ще продължи да защитава интересите на нашия футбол от най-високото ниво в УЕФА

Капитанът на отбора от САЩ'94 бе преизбран и запази мястото си в Изпълкома на УЕФА по време на ХХХIX редовен конгрес на европейската футболна централа във Виена, информира Sportal.bg.

Както е известно, всички членове на стария Изпълком на УЕФА трябваше да бъдат преизбрани, след като мандата им изтече с този на президента на централата Мишел Платини. 

След преизбирането на самия Платини на поста му

Боби Михайлов също заслужи своето място на ръководен пост. Той остана на балотаж при прегласуването, заедно с още петима души. 

При повторното гласуване обаче Михайлов бе с най-добър резултат от вота и това автоматично означаваше, че българският представител ще остане на мястото, което заемаше и през последните две години. 

Шестима от общо 12 кандидати получиха достатъчно гласове - над 50% от 54-те гласуващи федерации, за да попаднат в изпълкома от първи тур. С най-малко гласове от тях беше хърватинът Давор Шукер - 34. 

Михайлов получи най-много гласове от кандидатите под чертата - 24

Трябваше да бъдат избрани общо седем души, така че за последното място се проведе втори тур, в който бившият вратар на националния отбор получи най-много гласове и влезе за втори мандат в управлението на европейския футбол. 

На първи тур бях избрани Фернандо Гомеш (Португалия), Шандор Чани (Унгария), Петер Гийерон (Швейцария), Анхел Мария Вияр (Испания), Григорий Суркис (Украйна) и Шукер. Мандатът е четири години.

Източник: Sportal.bg