Злите зелени миньони от играта Angry Birds напоследък са по-популярни и от Трите прасенца, а от известно време ни забавляват и в анимационен вариант

Забавните Piggy Tales са пластилинова анимация, дело на финландска телевизия. Онлайн вече са налични достатъчно от анимационните миниатюри, които да осигурят минимум половин час забавление за вас и хлапетата наоколо.

Всеки четвъртък в канала на "Ровио ентъртейнмънт" в YouTube се появява нов едноминутен епизод, а премиерният, "Батут", излезе преди повече от три месеца.

Лошите прасета, които се срещат в три размера, са герои и на своя собствена игра (Bad Piggies), а наесен се превръщат и в злите десептикони от "Трансформърс". Тогава излиза нова игра, вдъхновена от кинохита "Трансформърс: Ера на изтребление" - четвърти филм от поредицата, която на свой ред е базирана на популярна серия играчки.

Видео: Императорът е прасе!

Сърдитите пилета, които също имат свой анимационен сериал (Angry Birds Toons), влизат в ролята на аутоботите.

За юли 2016 е насрочена премиерата на пълнометражната анимация по Angry Birds, а дотогава феновете ще се забавляват с Angry Birds Stella, която се фокусира върху розовата Стела и нейните кокетни, но сприхави дружки. Те също ще се сдобият с анимационен сериал, който да бъде привлекателен и за момичешката аудитория.

Виж още: Миньони за милиони

Междувременно прасетата са в центъра и на кампанията Pig Days, чрез която финландската компания разработчик започват да пускат ежеседмично нови нива за играта Angry Birds Seasons, с която ще отбелязват още значими дати и празнични събития в календара.