Филмът по популярната поредица игри излиза на 3D от 13 май, а на български героите се озвучават от Георги Милчев-Годжи, Иво Сиромахов, Краси Радков и Слави Трифонов, който взима главната роля!

Слави Трифонов и колегите му от "Шоуто на Слави" Иво Сиромахов, Георги Милчев-Годжи и Краси Радков озвучават на български героите от 3D анимацията по играта Angry Birds. В оригинал сърдитите пилета и прасетата също получават гласовете на известни комици: Джейсън Съдейкис, Джош Гад, Дани Макбрайд, Мая Рудолф, Бил Хейдър.

Бил Хейдър, участвал в озвучаването на новия дроид в "Междузвездни войни: Силата се пробужда", сега говори като прасешкия крал Ленард - роля, дадена в българския дублаж на Краси Радков.

Джейсън Съдейкис от комедиите "Шефове гадняри" и "Сем. Милър" и Слави Трифонов се превъплъщават в главния и най-сърдит персонаж - избухливия Red (Червения). Басистът на "Ку-ку бенд" Годжи играе тихия и скромен Бабълс, който е оранжев на цвят.

Джош Гад ("Пиксели"), озвучил снежния човек Олаф в суперуспешния "Замръзналото кралство" на "Дисни", сега заема гласа си на бързака жълтурко Чък, който на български говори чрез Иво Сиромахов.

Фотогалерия: Българските лица (и гласове) на Angry Birds

От "Шоуто на Слави" обявиха, че цялата сума от хонорарите им ще бъде дарена, за да се осъществи бъбречната трансплантация на 13-годишната Полина Петрова.

При наличието на 2,5 млрд. геймъри по света Angry Birds е сред заглавията, които привличат огромна фенска база, обясняват от "Сони пикчърс", които са насрочили премиерата за май.

Сюжетът трябва да ни разкрие защо пилетата са толкова сърдити. Действието се развива на остров, населяван от щастливи птици, които не притежават способността да летят. В тази райска обстановка тримата основни персонажи се чувстват като вечните аутсайдери. Именно на тях обаче е съдено да разкрият плановете на тайнствените зелени прасета и да спасят своя островен дом...

В подгряващия трейлър всичко това се разгръщаше на музикален фон от ретро баладата на "Карпентърс" Close to You и хита на Майкъл Джексън Bad.

В актьорския състав на продукцията са още Дани Макбрайд като нестабилната Бомба и Мая Рудолф - дзен инструкторката Матилда, която води курсове по психаротерапия за сърдити пилета.

Питър Динклидж, отличен с "Еми 2015" за ролята си в сериала "Игра на тронове", но озвучавал и "Ледена епоха-4: Континентален дрейф", поема ролята на Великия орел / Mighty Eagle. Неговият персонаж беше разкрит в официалния трейлър, където звучи и хитът на "Форинър" Hot-Blooded.

След първите кадри се заговори, че някои крайни националисти приветстват предстоящия филм като метафора за ситуацията около бежанската криза в Европа - защото царят на прасетата е с брада, тримата главни герои са в цветовете на германското знаме, а белоглавият орел е символ на САЩ.

"Пакостите и диалозите са изцяло в духа на съвременните анимации. Не само един, а всички наши герои имат крака и криле! С изключение на прасетата, разбира се...", коментира маркетинг мениджърът на "Ровио" Бланка Джути.

Виж още: Прасешки истории

Новият филм е първата крачка на компанията разработчик в пълнометражното кино, въпреки че част от света на Angry Birds вече стана обект на кратки анимирани епизоди. Само за година и половина те бяха гледани от над 3 млрд. зрители и така постлаха пътя им към големия екран.