Няколко отзива за съботната вечер плюс уникално бонус видео от изпълнение на оркестъра след края на спектакъла в "Арена Армеец"

Новият спектакъл с емблематичния Учител е, по думите на самия Камен Донев, one-man мюзикъл (букв. "музикален моноспектакъл"). Макар героят да е същият, "За сватбите: Песни, танци история из балканските земи" не е продължение на "Възгледите на един учител...", уточни предварително актьорът.

Поредното му мащабно начинание имаше извънредна премиера в столичната зала "Арена Армеец" пред рекордната за театрално представление 12-хилядна публика. Специални гости на сцената бяха Бобан и Марко Маркович с техния оркестър за духова музика.

Билетите за съботната вечер на 28 ноември са били разпродадени месец предварително. Заради интереса към уникалния спектакъл, в който взеха участие музиканти, танцьори и певици, той ще се играе отново на 18 май, съобщи Нова телевизия.

"Човек оркестър! Гений! Такъв талант няма! Неповторим!", "Танците, музиката, песните... всичко беше уникално!", "Той е роден талант! Просто го носи в себе си. И това нещо го предава на всички нас... Напомня ни, че сме българи и трябва да ценим българското", споделяха на излизане развълнувани зрители.

"Вълшебникът Камен Донев събра 12 хил. поклонници на духовното заедно и, без да им даде дъх да си поемат, ги очарова с остроумието и мъдростта на текста... с невероятните хрумвания на режисурата, с шеметни народни песни и вихрени танци и с незабравимото пътешествие към дълбините и корените, които уж се отдалечават от нас, поевропейчените, но всъщност навеки са се загнездили в душите ни и трептят сладостно и нежно", пише в. "Дума" под заглавие "Ура" за Камен Донев".

"Заедно с музикантите Донев разказа, изпя и изтанцува сватбарски истории, родени по балканските земи. Нямаше кой да му противоречи, че за балканците сватбата е апокалипсис или че "самите сватбари се страхуват какво ще правят" като свърши сватбата", както обяви героят му от сцената", разказва "Монитор".

Репортажът на Нова телевизия обобщава, че в смешните истории за сватбарски неволи зрителите съзират отражението на своята идентичност. А ето и едно бонус видео "на изпроводяк" - след финалните аплодисменти, докато оркестърът още свири на сцената. Вече нямаме търпение за май.