Един от най-големите сайтове за възрастни започва благотворителна кампания за спасяването на китовете

От началото на индустриалната епоха животът в световните океани е намалял с 40%. Еколозите открай време предупреждават за опасностите на екосистемите в океаните, като най-страшно е положението при китовете. 

Изправени пред тази екологична катастрофа, много хора се питат какво могат да направят, като, разбира се, на първо място излизат вариантите, в които не трябва да дарят пари, да жертват каквото и да било и дори да поглеждат по-далеч от екрана на компютъра си, пише "Гардиън".

Два от най-вероятните отговори на този въпрос са "нищо" или "да демонстрирам гнева си по темата пред другите в социалните мрежи". Но вече спокойно можем да добавим и трети - "да гледам порно".

До края на февруари един от най-големите сайтове със съдържание за възрастни PornHub лансира кампания за спасяване на китовете, като отговорни за нея ще са хората от техния "филантропски отдел Pornhub Cares".

Виж още: 9 млн. тона отпадък ще се влее в океана само за година

За незапознатите със света на порнографската филантропия, тя работи доста просто. За всеки 2000 гледания на видеа за възрастни, PornHub Cares ще дари един цент на организация с нестопанска цел, която се занимава с опазването на китовете.

Според изчисленията на сайта, до края на месеца китовете ще получат около 27 хил. долара, а този път спокойно можем да се зарадваме, че годината е високосна и февруари има 29 дни.

Въпреки това, трябва да отбележим, че трафикът на PornHub варира сериозно. Качва се значително по време на тежки климатични условия, като например снежната виелица в САЩ тази зима, и спада при пусканите касови заглавия в света на видеоигрите - като например Fallout 4.

Това далеч не е първата благотворителна инициатива на PornHub. В миналото сайтът е работил по кампании за лечение на рак на гърдата и тестисите. Миналата година потребител на сайта получи първата годишна стипендия на PornHub Cares за образование в американски университет.

Виж още: На седмо място сме по брой порно канали в ЕС​

Ако се чудите обаче коя неправителствена организация за защита на китовете би приела пари от порносайт, то ще останете изненадани. От щедростта на PornHub ще се вързползва Моклипската екологична общност в щата Вашингтон. Организацията е основана през 1969 г., но едва през 2014 г. възобновява работа след десетина години замразяване на дейностите. 

Източник: "Гардиън"