В страната има достъп до 23 канала със съдържание за възрастни

На седмо място в Европейския съюз сме по брой на порно канали, предоставяни от кабелните оператори. Това става ясно от изследване, публикувано в британския "Индипендънт". Според класацията в България доставчиците предоставят общо достъп до 23 канала за възрастни.

На челото в класацията е Франция, където потребителите разполагат с цели 71 канала. Според изданието това се свързва с факта, че Париж е столицата на любовта.

Виж още: Порното може и да не е толкова безобиден навик

На второ място е Германия с 60 порноканала, а на трето - Великобритания, където човек има достъп до общо 36 канала. С най-много розови канали на глава от населението пък разполага Люксембург, където на население от 543 хил. души се падат 15 канала.

У нас 6 доставчика, които предлагат канали с еротично съдържание. Най-гледани у нас са френският "Дорсел" и легендарният XXL, след тях се нареждат "Пентхаус", "Хъстлър" и "Брейзърс".

Виж още: Порно клип на фона на пирамидите предизвика международен скандал

В световен мащаб лидери по гледане на най-много порно според проучване на сайта PornHub са китайците. Ние сме в средата на класацията по дълго гледане със средно 7,44 минути.

Източник: "Индипендънт"